Ingrediënten
Voor het deeg:
-
175 gr. Bloem
-
100 gr. Koude boter
-
25 gr. Poedersuiker
-
1 eidooier
-
1 el koud water
Voor de vulling:
-
5 eieren
-
125 ml slagroom
-
225 gr. Suiker
-
Schil van 3 citroenen
-
150 ml citroensap
Ik heb bij de bibliotheek een bakboek gehaald waar deze taart in staat. Het is een heel holland bakt boek. Het is een heerlijke frisse taart met een lekkere citroen smaak. Ik heb deze taart nu een paar keer gemaakt en ik krijg er altijd veel positieve reacties op, iedereen vindt hem erg lekker. Als je deze taart gaat maken moet je wel geduld hebben want het is even werk en je moet ook best wat tijd wachten maar dat is deze taart zeker waard!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Doe de bloem, boter en poedersuiker in een keukenmachine en druk een paar keer op de knop zodat het deeg fijne kruimels zijn.
-
Voeg de eidooier en het water toe en maal kort door elkaar.
-
Bestuif je werkblad met bloem en stort het deegmengsel uit op het aanrecht.
-
Kneed het deeg kort door en vorm er een bal van. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 15 min. in de koelkast.
-
Leg de losse bodem van de vorm op een stuk bakpapier en teken een cirkel die 5 cm groter is dan de bodem op het bakpapier.
-
Vet de bodem en rand van de vorm in en bestuif met bloem.
-
Leg de bodem weer in het midden van de cirkel op het bakpapier.
-
Leg het deeg in het midden van de bodem neer, bestuif ligt met bloem en rol uit tot aan de rand die je getekend hebt op het bakpapier.
-
Vouw het deeg een beetje terug tot aan de rand van de bodem en laat de bodem voorzichtig in de vorm zakken.
-
Duw het opgevouwen deeg in de rand van de vorm. Laat het deeg dat boven de rand uit komt zitten, dit word later verwijderd.
-
Bedek de vorm met plasticfolie en laat 30 min. in de koelkast staan.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Haal het plasticfolie van de taart en leg bakpapier in de taart en leg de blindbakvulling op het bakpapier.
-
Bak de bodem 12-15 min. in de oven.
-
Haal de bodem uit de oven. Verwijder de blindbakvulling en doe het bakpapier weg. Verwijder met een scherp mes het overtollige deeg dat boven de rand van de taartvorm uitsteekt.
-
Zet de bodem weer in de oven en bak nog 10-12 min. af op 200 graden.
-
Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Klop de eieren in een kom met een garde los.
-
Klop de slagroom, suiker en de sap en rasp van de citroen erdoor.
-
Schenk de vulling in een maatbeker.
-
Zet de taart in de oven en schenk voorzichtig de vulling in de taart.
-
Bak de taart 30-35 min af. De taart is klaar als de vulling net stevig is.
-
Laat de taart afkoelen en strooi er poedersuiker op als je gaat serveren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil