Ingrediënten
Voor de cake:
- 200 gr. boter
- 180 gr. suiker
- 3 eieren
- 2 citroenen
- 200 gr. bloem
- 1 volle tl bakpoeder
Voor het glazuur:
- 75 gr. poedersuiker
- Citroensap
Een heerlijke cake met de frisse smaak van citroen. Ik gebruik in deze cake zowel citroenschil als citroensap. Op de cake heb ik een citroenglazuur gemaakt. Je moet dus wel van citroen houden om deze cake lekker te vinden.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Doe de boter en de suiker in een kom van de mixer en mix tot een romig geheel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Was de citroenen en dep ze droog.
- Rasp de gele schil van de citroenen en voeg toe aan het botermengsel.
- Pers ½ citroen uit en voeg het sap ook toe.
- Meng alles door elkaar.
- Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en spatel rustig door elkaar.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50-55 min. gaar en bruin.
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en laat de cake nog 10 min. in de vorm zitten.
- Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Doe de poedersuiker in een bakje.
- Voeg 3-4 el citroensap toe en meng tot een lopend glazuur.
- Giet het glazuur over de cake en laat het glazuur uitharden.
- Bewaar de cake in een luchtdichte trommel.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil