Citroen tiramisu

Zo af en toe maak ik tiramisu. Tiramisu is zo'n lekker toetje! Deze keer heb ik een citroen tiramisu gemaakt. Ik gebruik een beetje limoncello en lekkere zelfgemaakte lemon curd. Het recept om zelf lemon curd te maken vind je ook om mijn site. Je hoeft het natuurlijk niet zelf te maken, je kan ook prima een potje lemon curd kopen in de winkel. Deze tiramisu is heerlijk fris van smaak. Het recept is voor 6 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Meng de limoncello en het water door elkaar.

  • Besprenkel de lange vingers met het limoncello mengsel.

  • Bekleed een schaal met de helft van de lange vingers.

  • Was de citroen en dep droog. 

  • Rasp de gele schil van de citroen. 

  • Mix de mascarpone, slagroom, vanillesuiker en citroenrasp door elkaar.

  • Roer 4 el lemon curd los en voeg toe aan de mascarpone.

  • Meng tot het een stevige massa is.

  • Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.

  • Leg een laag lange vingers in de schaal.

  • Verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers.

  • Strooi de blauwe bessen over de tiramisu.

  • Doe de overige lemon curd in een spuitzak en knip het puntje eraf.

  • Spuit streepjes lemon curd over de tiramisu.

  • Dek de tiramisu af met plasticfolie en zet in de koelkast.

  • Ik vind de tiramisu het lekkerst als hij minimaal 12 uur in de koelkast heeft gestaan zodat de lange vingers zacht zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil