Citroen-tijm krieltjes uit de oven

Ik vind het ideaal om aardappels/krieltjes in de oven te bereiden. De oven doet het meeste werk en je krijgt heerlijke aardappels. Je kan natuurlijk allerlei smaken en kruiden toevoegen. Deze keer heb ik gekozen voor verse tijm en citroen. De krieltjes smaakten heerlijk en waren snel op. Het recept is voor 2 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen en doe de schil in een schaal.
  • Voeg de blaadjes van 5 takjes tijm toe aan de schaal.
  • Pers de teen knoflook boven de schaal.
  • Voeg de olijfolie en het zout toe aan de schaal en meng alles door elkaar.
  • Snij de grote krieltjes doormidden zodat ze ongeveer allemaal even groot zijn.
  • Meng de krieltjes in de schaal zodat ze bedekt zijn met de kruiden en olie.
  • Snij de citroen in plakken.
  • Leg de citroen plakken en 5 takjes verse tijm in een bakplaat.
  • Verdeel de krieltjes over de bakplaat.
  • Bak de krieltjes 35-40 min. in de oven. Hussel de krieltjes halverwege een keer om. 

 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil