Citroen-suiker koekjes

Dit is het recept van super simpele citroenkoekjes met suiker. Wij vinden deze koekjes erg lekker. De smaak van citroen komt erg goed naar voren in deze koekjes. Ik gebruik zowel de rasp van de citroen als het sap. Ik heb vrij grote koekjes gemaakt maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze kleiner te maken. Het recept is voor 10-12 koeken. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom het ei, de zonnebloemolie en de basterdsuiker. 
  • Was de citroen en dep droog. 
  • Rasp de gele schil van de citroen en meng door het eimengsel.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het eimengsel.
  • Klop met een garde goed door elkaar.
  • Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een schaaltje.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en spatel door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep rietsuiker in een schaaltje.
  • Schep bolletjes beslag met behulp van een (ijs)lepel.
  • Rol de beslag bolletjes door de rietsuiker en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 21-23 min. gaar.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil