Citroen soufflé

Zelf een soufflé maken stond al heel lang op mijn baklijstje. Toch stelde ik het telkens uit omdat het me best ingewikkeld leek. Toch ben ik het gaan proberen en het viel reuze mee. Een soufflé maken is dus niet ingewikkeld! Ik heb aan de soufflé citroen toegevoegd wat een heerlijke subtiele smaak geeft. De soufflé kwam mooi gerezen uit de oven en was heel luchtig. Het nadeel van een soufflé is dat hij snel inzakt. Serveer de soufflé dan ook direct. Let wel op: hij is er warm. Met dit recept kan je 4 soufflé maken.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Zet een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje. 
  • Neem de pan van het vuur.
  • Vet de soufflé vormpjes in met boter. 
  • Schep 1 el suiker in de vormpjes en draai de vormpjes rond zodat ze rondom bedekt zijn met een laagje suiker.
  • Zet het pannetje met boter weer op het vuur en voeg de bloem en maizena toe.
  • Verwarm 1 min. terwijl je goed blijft roeren.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de melk toe. 
  • Meng tot een klontvrij beslag. 
  • Voeg de overige melk en 2 el suiker toe en meng goed door elkaar.
  • Zet de pan terug op het vuur en laat kort koken tot de massa indikt.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan de pan.
  • Voeg 3 el citroensap toe aan de pan en meng door elkaar.
  • Voeg de eidooiers toe aan de pan en meng door elkaar.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen de overige suiker toe.
  • Spatel het opgeklopte eiwit rustig door het boter/bloem mengsel.
  • Schep het beslag in de vormpjes.
  • Strijk het beslag vlak af. (dat het gelijk is met het vormpje)
  • Ga met je vinger langs de rand van de binnenkant van het vormpje. (Dit doe je zodat het beslag goed kan rijzen en loskomt van de rand.)
  •  Bak de soufflé 13-15 min. in de oven.
  • Bestrooi met poedersuiker en leg een halve aardbei ter decoratie op elke souffle. 
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil