Ingrediënten
Voor de scones:
- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 50 gr. volkorenmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- 75 gr. zachte boter
- 50 gr. suiker
- 2 eieren
- 225 ml melk
- 1 citroen
Verder nodig:
- Mascarpone
- Lemon curd
Heerlijke scones met de smaak van citroen. Ik eet deze scones erg graag met een laagje mascarpone en lemon curd. Je kan de lemon curd prima zelf maken (recept kan je vinden op mijn blog) maar als je dat teveel werk vindt kan je ook lemon curd in de winkel kopen. De scones zijn makkelijk te maken en je maakt met dit recept 12-14 scones.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, volkorenmeel en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
- Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door de meel tot er kruimels ontstaan.
- Meng de suiker door het deeg.
- Klop de eieren los in een beslagkom.
- Voeg de melk toe tot je 300 ml hebt.
- Meng de melk en eieren door het meel maar bewaar 3 el apart.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en meng door het beslag.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit in een cirkel tot een dikte van 1-2 cm dikte.
- Snij punten (als een taart) uit het beslag tot je 12-14 punten beslag hebt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de scones op de bakplaat.
- Bestrijk de scones met het apart gezette melk/ei mengsel.
- Bak de scones in 10-15 min. gaar en bruin.
- Laat de scones afkoelen op een rooster.
- Bewaar de scones onder een schone theedoek.
- Serveer met mascarpone en lemon curd.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil