Citroen-roomsoezen

Soezen eet ik altijd graag. Deze keer hebben de soezen een heerlijke frisse vulling met een citroen-room mengsel. Ik maakte voor ook nog een citroenglazuur waardoor je de citroen goed proeft. WIj vonden de soezen erg lekker en deze vulling is voor herhaling vatbaar. Met dit recept maak je ongeveer 15 soezen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je begint met het maken van de soezen.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de mascarpone los.
  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe.
  • Voeg de lemon curd toe aan de mascarpone.
  • Mix door elkaar tot een stevige massa.
  • Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak.
  • Maak met behulp van een aardappelschilmesje een sneetje aan de onderkant van de soezen.
  • Vul de soezen met het citroen-room mengsel.
  • Doe de poedersuiker en het citroensap in een schaaltje en meng door elkaar tot een glazuur.
  • Doop de bovenkant van de soezen in de glazuur en laat het glazuur hard worden.
  • Bewaar de soezen in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil