Citroen-pistache cakerol

Citroen en pistache vind ik een heerlijke combinatie. De smaken passen goed bij elkaar en dat maakt deze cakerol dan ook erg lekker. Ik heb een pistache biscuit gebakken. Als vulling heb ik een citroencrème gemaakt. De citroencrème is vrij sterk van smaak, wat ik heerlijk vind. Deze citroen-pistache cakerol viel bij ons erg in de smaak. Uit dit recept haal je 8-9 stukken. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe de boter en suiker in een pan.
  • Was de citroenen schoon en dep ze droog.
  • Rasp de gele schil van 1½ citroen en voeg toe aan de pan met boter.
  • Pers 1½ citroen uit en voeg het sap ook toe aan de pan met de boter.
  • Breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Meng ondertussen het ei en de eidooier in een kom. 
  • Giet het botermengsel langzaam bij het ei terwijl je blijft roeren.
  • Schenk het mengsel terug in de pan. Blijf roeren en laat het mengsel tegen de kook aan indikken tot yoghurt dikte.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Knijp het water uit de gelatine en meng de gelatine door het warme mengsel. 
  • Roer goed door tot de gelatine is opgelost. 
  • Schenk het mengsel in de schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf en bewaar in de koelkast voor later gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pistachenootjes over de bakplaat.
  • Rooster de nootjes 6-7 min.
  • Laat de nootjes afkoelen voor verder gebruik.
  • Verwarm de oven nu op 200 graden.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten op en voeg geleidelijk de suiker toe. 
  • Klop de eiwitten tot de suiker is opgenomen in de eiwitten.
  • Meng bloem, maizena en zout door elkaar.
  • Hak de pistachenootjes zeer fijn met een hakmolentje.
  • Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe aan de eiwitten.
  • Zeef het bloemmengsel boven de kom met de eieren en spatel rustig door elkaar.
  • Meng de nootjes door het mengsel en spatel door elkaar. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het beslag voor de biscuit over de bakplaat.
  • Bak het beslag in 6-8 min. gaar.
  • Bestrooi ondertussen een schone theedoek met poedersuiker.
  • Haal de biscuit uit de oven en stort op de theedoek.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de biscuit op in de theedoek.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen in de theedoek.

 

  • Roer de citroencrème los.
  • Meng de slagroom erdoor.
  • Rol de biscuit uit de theedoek.
  • Verdeel de citroencrème over de biscuit maar laat de buitenste 5 cm vrij. 
  • Rol de biscuit op en leg op een mooi bord. 
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Spuit toeven slagroom op de cakerol.
  • Hak wat pistachenootjes grof en strooi over de cakerol.
  • Bewaar de cakerol in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil