Citroen-pistache broodjes

Citroen en pistache vind ik een gouden combinatie. Zo ook in deze broodjes. Als ik deze broodjes eet, proef ik een stukje zomer op mijn bord. De citroen geeft het frisse zuurtje aan deze broodjes en de pistachenootjes geven een krokantje. Al met al een hele geslaagde combinatie die deze broodjes super lekker maakt. Ik gebruik in dit recept zelfgemaakte banketbakkersroom. Wil je dit ook zelf maken kijk dan op mijn blog onder het kopje vulling. Je vindt hier het recept voor de banketbakkersroom. Met dit recept maak je 12-14 broodjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng in een kom van de mixer de bloem, suiker en het zout door elkaar.
  • Voeg het gist, melk en de 2 eieren toe.
  • Mix het in 10 min. tot een deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
  • Voeg de boter toe en mix tot alle boter is opgenomen in het deeg en je kom schoon is.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rusten.
  • Klop de banketbakkersroom los in een kom.
  • Was de citroenen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroenen en meng door de banketbakkersroom.
  • Hak de pistachenootjes met een hakmolentje fijn. 

 

  • Bekleed 2 (spring)vormen met bakpapier. Je kan ook een bakplaat gebruiken i.p.v. een vorm. 
  • Bestrooi je werkblad ligt met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van 2-3 mm.
  • Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom.
  • Strooi bijna alle pistachenootjes over de room. (De rest bewaar je voor decoratie.)
  • Rol het deeg op en snij broodjes van 3-3½ cm dikte.
  • Leg de broodjes in de vorm/op de bakplaat. 
  • Dek de broodjes af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen.

 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bestrijk de broodjes met ei.
  • Bak de broodjes in 14-16 min. gaar en bruin. 
  • Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. 

 

  • Meng de poedersuiker met het sap van de citroen tot een lopend glazuur.
  • Verdeel de glazuur over de broodjes. 
  • Strooi de overgebleven pistachenootjes over het glazuur.
  • Serveer direct of bewaar de broodjes luchtdicht. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil