Citroen-muntbavarois met frambozen

Dit toetje is heerlijk fris om te eten. Ik vind de combinatie van citroen en munt super lekker. De frambozen passen er ook erg goed bij. Het recept heb ik uit het blad boodschappen. Het is een recept voor 4 personen. Het toetje is makkelijk te maken en ideaal voor als je gasten krijgt want je maakt het vooraf.  

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.

  • Splits de eieren.

  • Klop de eidooiers met 2 el suiker in 5 min. romig.

  • Zet ondertussen een pan met water op het fornuis en breng aan de kook. 

  • Schenk de romige eidooiers in een hittebestendige kom en zet de kom op de pan met kokend water. (zorg dat de kom het water niet raakt.)

  • Schenk het citroensap door het eidooier mengsel en roer goed door tot je een gladde en gebonden massa hebt.

  • Neem de kom van de pan.

  • Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer door het eidooier mengsel tot de gelatine is opgelost.

  • Laat het mengsel afkoelen, roer wel af en toe door.

 

  • Klop de slagroom stijf.

  • Klop de eiwitten stijf. Schep geleidelijk de rest van de suiker door de eiwitten. 

  • Hak de muntblaadjes fijn.

  • Spatel de slagroom en muntblaadjes door het citroen mengsel.

  • Spatel de eiwitten in gedeeltes door het citroen mengsel. 

  • Spoel puddingvormpjes of schaaltjes om met koud water. (zorg dat het binnenkant vochtig blijft. Je kan de puddinkjes zo goed storten)

  • Giet het bavaroismengsel in de vormpjes.

  • Zet de bavarois 3 uur in de koelkast om op te stijven. 

 

  • Zet de vormpjes even in een bakje met warm water. (zo komt de bavarois los van de vorm)

  • Stort de bavarois op een bordje en garneer met frambozen en eventueel een blaadje munt en stukje citroen. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil