Citroen-mascarpone toetje

Een heerlijk zomers toetje met citroen. Ik eet lang niet elke dag een toetje en als ik wel een toetje eet is dat meestal fruit. Soms maak ik zelf een toetje en dan eet ik natuurlijk een toetje mee. Dit is een heerlijk fris toetje wat erg snel gemaakt is. Je kan het gerust de dag ervoor al maken en in de koelkast bewaren. Het recept is voor 3-4 personen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng de mascarpone los in een kom.
  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de schil van de citroen boven de kom met de mascarpone.
  • Meng alles door elkaar.
  • Voeg de lemon curd toe en mix tot een stijve massa.
  • Verdeel het toetje over 3-4 schaaltjes en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Serveer eventueel met een schijfje citroen en een takje munt. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil