Ingrediënten
Voor de macarons:
- 100 gr. amandelmeel
- 100 gr. poedersuiker
- Kurkuma of kleurstof
- 75 gr. eiwit
- 27 ml water
- 100 gr. suiker
Voor de vulling:
- 87 gr. boter
- 30 gr. witte basterdsuiker
- 100 gr. banketbakkersroom
- 75 gr. lemon curd
Macarons zijn heel erg lekker, vindt ik. Ik maak ze niet zo heel vaak want het is een klusje waar je even de tijd voor moet hebben. Met twee jonge kinderen is die tijd niet altijd aanwezig. Ik heb deze keer heerlijke gele macarons gemaakt met een citroenvulling. Voor de vulling heb ik lemon curd gebruikt. De lemon curd is verwerkt in een botercrème. Je kan voor de macarons gele kleurstof gebruiken. Ik ben niet zo'n fan van kleurstof dus ik heb kurkuma gebruikt. Je proeft de kurkuma iets terug in de macarons maar ik vind dit geen probleem. Veel plezier met het maken van deze heerlijke macarons.
Instructie
Hoe maak je het:
- Teken op een bakpapier cirkels van 3 cm doorsnee.
- Leg het bakpapier met de cirkels naar beneden op een bakplaat.
- Doe het amandelmeel, poedersuiker, kurkuma of kleurstof en de helft van het eiwit in een kom en meng tot een egale massa.
- Doe het water en de suiker in een pan en breng aan de kook. De suiker moet opgelost zijn voor het water kookt.
- Schenk ondertussen de rest van het eiwit en een snufje zout in een kom van de mixer.
- Als het suikerwater 113 graden is, ga je de eiwitten op hoge snelheid opkloppen.
- Haal het suikerwater bij 118 graden van het vuur en schenk het suikerwater in een dun straaltje bij het opgeklopte eiwit.
- Laat het eiwit kloppen tot het lichaamstemperatuur heeft.
- Spatel het amandelmengsel in porties door het eiwit.
- Schep het beslag in een spuitzak en knip de punt eraf.
- Spuit de macarons op het bakpapier.
- Klop met de bakplaat een paar keer voorzichtig op je werkblad om de luchtbellen eruit te krijgen.
- Laat de macarons 1 uur staan om te drogen.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bak de macarons in 14-18 min. gaar.
- Laat de macarons afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de citroen botercrème.
- Mix de boter 5 min. op hoge snelheid.
- Voeg de suiker en banketbakkersroom toe en mix nogmaals 5 min. op hoge snelheid.
- Voeg de lemon curd toe en mix nog 5 min. op hoge snelheid.
- Schep de botercrème in een spuitzak en knip de punt eraf.
- Haal de macarons voorzichtig van het bakpapier af en spuit de botercrème op de binnenkant van de macarons.
- Leg nog een macaron op de botercrème en je macarons zijn klaar.
- Bewaar de macarons luchtdicht in een bak.
- Ze zijn zo enkele dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil