Citroen-maanzaad madeleines

Deze madeleines zijn heerlijk fris van smaak door de citroen. Citroen en maanzaad is een erg lekkere combinatie. Het is de eerste keer dat ik deze combinatie gebruik en dat is goed bevallen dus ik ga deze combinatie zeker vaker gebruiken. Met dit recept maak je 25-30 madeleines. Bewaar de madeleines in een goed afgesloten trommel. Je kan de madeleines een paar dagen bewaren.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Haal de pan als de boter is gesmolten van het vuur en laat even staan tot je de boter nodig hebt.
  • Doe de eieren, zout, suiker en basterdsuiker in een kom.
  • Klop in 3-4 min.  tot een romige massa.
  • Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.
  • Zeef het bloem mengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de boter door het beslag.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. 
  • Voeg de citroenrasp en het citroensap toe aan het beslag en meng door elkaar.
  • Doe plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet de madeleinevorm in.
  • Vul de vormpjes tot ¾ met beslag.
  • Bak de madeleines 12-14 min. tot ze gaar zijn.
  • Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.  

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil