Ingrediënten
- 5 drumsticks
- 1 citroen
- Olijfolie
- 2 el honing
- Zeezout
- Peper
- 1 teen knoflook
- ½ rode peper
- Oregano
Kip staat bij ons heel vaak op tafel. Het is een product dat je op veel verschillende manieren kan bereiden. Deze keer heb ik voor drumsticks gekozen. Ik heb een marinade gemaakt waarin de drumsticks een paar uur hebben gelegen. Daarna heb ik de drumsticks in de oven gebakken. Ik gebruik dit recept ook vaak tijdens het bbqen. Ik vind de drumsticks van de bbq nog lekkerder dan uit de oven. Ik gebruik in dit recept 5 drumsticks maar je kan het recept goed verdubbelen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Was de citroen en rasp de gele schil eraf.
- Pers de citroen uit.
- Meng het citroensap, de rasp, 4 el olijfolie en honing door elkaar.
- Voeg naar smaak zeezout en peper toe en meng door elkaar.
- Wentel de drumsticks door de marinade en laat ze afgedekt 3-4 uur marineren.
- Steek de bbq aan of verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers ondertussen de teen knoflook.
- Hak de rode peper fijn.
- Meng 5 el olijfolie, knoflook, rode peper en oregano naar smaak door elkaar.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en zet het mengsel apart weg tot verder gebruik.
- Braad je de drumsticks op de bbq:
- Leg de drumsticks op de bbq en draai ze regelmatig tot de drumsticks gaar zijn.
- Bestrijk de drumsticks 5 min. voor ze klaar zijn met het apart gezette mengsel van olie en kruiden.
- Bak je de drumsticks in de oven:
- Bak de drumsticks 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de drumsticks uit de oven en besprenkel met het olie/kruidenmengsel.
- Bak de drumsticks nog 5 min. in de oven.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil