Chocoladevla

Ik eet graag toetjes maar ik eet ze niet elke dag. Als ik dan een toetje eet maak ik die graag zelf. Deze chocoladevla is een van de favorieten bij ons thuis. De vla is makkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en de vla smaak heerlijk. Ik serveer de vla graag met een dot slagroom. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Zeef de maizena en cacaopoeder boven een kom.
  • Meng de rietsuiker door het cacao/maizena mengsel.
  • Voeg al roerend met een garde 200 ml melk toe.
  • Doe de overige melk in een pan en breng aan de kook.
  • Als de melk kookt zet je het vuur laag en voeg je al roerend het cacao mengsel toe. 
  • Breng opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren. 
  • Laat 2-3 min. doorkoken tot je een vla dikte hebt.
  • Schenk de vla in een schaal en dek af met plasticfolie. ( leg het plasticfolie op de vla zodat er geen vel op komt)
  • Laat de vla 3-4 uur afkoelen in de koelkast.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil