Chocoladepudding met kaneelkoekjes

Ik maak niet zo vaak pudding terwijl het helemaal niet zo moeilijk is en ook nog eens erg lekker. Ik heb deze keer een chocoladepudding gemaakt. De pudding heeft een heerlijke smaak en met de slagroom erop is het pure verwennerij. Rondom de pudding heb ik kaneelkoekjes gezet voor nog meer smaak. Maak je de pudding een dag van te voren, zet de koekjes er dan nog niet tegen want de koekjes worden zacht. Zet de koekjes vlak voor serveren tegen de pudding. Je kan met 5-6 personen van deze pudding eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Schenk 50 ml melk in een kom.
  • Voeg de eidooiers, 20 gr. suiker en de cacaopoeder toe.
  • Meng met een garde door elkaar tot een egale massa.
  • Doe de overige melk in een pan.
  • Voeg de suiker toe en meng door elkaar met een garde.
  • Breng de melk aan de kook op middelhoog vuur. (roer geregeld)
  • Als de melk kookt giet je de helft van de melk op het eimengsel terwijl je blijft roeren. 
  • Giet het eimengsel in de pan terwijl je blijft roeren. 
  • Breng aan de kook op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren. 
  • Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het yoghurt dikte heeft.
  • Knijp het water uit de gelatine en voeg toe aan de pudding.
  • Roer goed door totdat de gelatine is opgelost in de pudding.
  • Schenk de pudding in een kom die in ijswater staat. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel door de pudding.
  • Giet de pudding in een vorm en laat 3-4 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Klop de overige slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf. 
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Stort de pudding op een bord.
  • Zet de kaneelkoekjes rondom de pudding en doe er eventueel een lint omheen.
  • Spuit toeven slagroom op de bovenkant van de pudding.
  • Rasp pure chocolade over de slagroom.
  • Bewaar de pudding in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil