Chocolademousse-hazelnoot soesjes

Ik eet heel graag soesjes. In dit recept heb ik deze heerlijke soesjes gecombineerd met nog een favoriet van mij. Ik heb als vulling chocolademousse gebruikt. Om de soesjes extra lekker te maken heb ik geroosterde hazelnoten toegevoegd. Echt een heerlijke combinatie. Je kan de chocolademousse natuurlijk zelf maken( het recept hiervoor vind je op mijn blog), maar ook prima mousse uit de winkel gebruiken. Mousse uit de winkel behoud niet zo goed zijn structuur en wordt wat dunner maar het kan wel. Dit recept is voor 20 soesjes. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 20-25 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden.
  • Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de hazelnoten 4-5 min. 
  • Laat de hazelnoten volledig afkoelen. 

 

  • Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. 
  • Hak 10 hazelnoten doormidden en leg apart weg voor de decoratie.
  • Hak de overige hazelnoten grof. 
  • Snij de soesjes horizontaal open.
  • Spuit een toef chocolademousse in elke soes.
  • Verdeel de gehakte hazelnoten over de soesjes.
  • Leg de bovenkant weer op de mousse.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Schep de chocolade in een spuitzak.
  • Spuit op elke soes een beetje chocolade.
  • Leg een halve hazelnoot op elke soes ter decoratie. 
  • Bewaar de soesjes in de koelkast tot gebruik. 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil