Chocoladeletter met sprinkles

Hoe leuk is dat om je eigen chocoladeletter te maken. Zelf een chocoladeletter maken is nog helemaal niet ingewikkeld ook. Je kan je chocoladeletter versieren met wat jij lekker vind. Ik heb gekozen voor sprinkles maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Ik gebruik in dit recept pure chocolade maar heb je liever melk of witte chocolade dan kan dat ook. Met dit recept maak je 1 grote chocoladeletter of 2 kleine. Veel plezier!

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Hak de chocolade grof en doe ¾ deel in een hittebestendige kom.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Roer de overige chocolade erdoor tot deze ook gesmolten is. 
  • Laat de chocolade even staan tot deze net boven lichaamstemperatuur is.
  • Klop ondertussen de boter in 4-5 min. romig.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan de boter en meng door elkaar.
  • Schenk de chocolade in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Zet de chocolade ongeveer 7 min. in de koelkast zodat de chocolade iets kan opstijven.
  • Teken ondertussen op een bakpapier de letter die je wilt maken.
  • Leg een plastic sheet op het bakpapier. Op de sheet spuit je de chocolade. Heb je geen plastic sheet dan kan je het ook op je bakpapier spuiten. Teken je letter dan wel in spiegelbeeld en draai je bakpapier om zodat er geen stift of pen aan je chocolade komt. 
  • Spuit je chocolade op de sheet en versier met sprinkles.
  • Leg je chocoladeletter in de koelkast om op te stijven. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil