Chocoladekoeken

Ik ben dol op chocola maar ik had nog nooit zelf chocoladekoeken gemaakt. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Ik gebruik een recept uit de bakbijbel van Rutger v.d Broek. Dit recept is goed voor 18-20 koeken.

Deze koeken zijn echt heerlijk en ga ik nog veel vaker maken. Ik heb ze gemaakt met 85% cacao chocola. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om melk of witte chocola te gebruiken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de boter, suiker, basterdsuiker, vanille-extract en zout in een kom.

  • Mix alles kort door elkaar tot een romig geheel.

  • Voeg het ei toe en mix kort door totdat het ei is opgenomen.

  • Voeg de bloem en baking soda toe en kneed door elkaar.

  • Hak de chocolade in stukjes en meng de stukjes chocola door het deeg.

  • Maak een rol van het deeg en verpak in plasticfolie.

  • Leg het deeg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Snij het deeg in plakjes van ongeveer 2 cm dikte.

  • Leg de plakjes op de bakplaat met genoeg tussen ruimte.

  • Bak de koekjes 15-17 min. in de oven.

  • De koekjes zijn klaar als ze mooi bruin zijn.

  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil