Chocolade-vanille spiraalkoekjes

Ik vind spiraalkoekjes er altijd zo mooi uitzien. Het deeg voor deze koekjes is makkelijk te maken en de koekjes zijn erg lekker. Doordat je het deeg tussendoor een paar keer koelt in de koelkast worden de koekjes strakker omdat het deeg minder plakt. Met dit recept maak je zo´n 30 koekjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Mix de boter en witte basterdsuiker romig.
  • Voeg de eidooier toe en mix door elkaar tot de eidooier is opgenomen.
  • Voeg het snufje zout toe en meng door elkaar.
  • Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg.
  • Voeg 1 el water door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
  • Voeg aan het ene deel deeg de vanille extract toe en kneed door elkaar.
  • Voeg aan het andere deel de cacaopoeder toe en kneed door elkaar.
  • Verpak alle twee de delen deeg in plasticfolie en leg 30 min. in de koelkast.

 

  • Rol het chocoladedeeg in een rechthoek dun uit in cacaopoeder. 
  • Rol het vanilledeeg in een rechthoek dun uit in bloem.
  • Zorg ervoor dat de deegplakken ongeveer even groot zijn.
  • Leg de deegplakken op elkaar.
  • Snij de randen eraf zodat je rechte randen hebt. 
  • Rol het deeg vanaf de lange kant op. 
  • Verpak de deegrol in plasticfolie en leg 30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij plakjes van 1 cm dikte van de deegrol.
  • Leg de plakjes deeg op het bakpapier.
  • Bak de koekjes in 20-22 min. gaar.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil