Chocolade-pecannoten cake

Chocolade en noten zijn altijd een goede combinatie. Ik heb deze keer voor pecannoten gekozen. De chocoladecake is gemakkelijk te maken en heerlijk in combinatie met de pecannoten. Op de cake zit een heerlijk laagje ganache. De ganache kan je ook weglaten maar ik vind het de cake daardoor nog lekkerder worden. De cake vult goed dus serveer stukken die niet te groot zijn. Ik heb de cake in een vorm van 20x30 cm gebakken. Je kan zo heel wat stukken uit de cake halen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe suiker, boter en zout in een kom en mix in 4-5 min. romig.
  • Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe. 
  • Voeg de melk en honing toe en mix door elkaar.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de kom en mix door elkaar tot het goed gemengd is. 
  • Hak de chocolade en pecannoten fijn en meng door het beslag. 
  • Bekleed de vorm met bakpapier of spray met bakspray goed in.
  • Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 55-65 min. gaar. Controleer met ee satéprikker of de cake gaar is.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 175 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de 100 gr. pecannoten over de bakplaat.
  • Rooster de pecannoten 5 min. in de oven.
  • Laat de pecannoten afkoelen tot verder gebruik.  
  • Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen.
  • Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

 

  • Doe de cake terug in de vorm.
  • Breng de slagroom op laag vuur tot aan de kook.
  • Hak ondertussen de chocolade en doe in een hittebestendige kom. 
  • Schenk de slagroom over de chocolade. 
  • Laat even staan en meng goed door.
  • Voeg de boter toe en meng door tot een gladde massa. 
  • Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Schenk de ganache over de cake.
  • Hak de geroosterde pecannoten grof en strooi over de ganache.
  • Laat de ganache uitharden in de koelkast. 
  • Bewaar de cake luchtdicht. De cake is een aantal dagen houdbaar. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil