Chocolade madeleines

Madeleines vind ik heerlijke cakejes. Deze keer heb ik chocolade madeleines gemaakt met cacaopoeder en stukjes pure chocolade erin. Ze smaken heerlijk en de stukjes chocolade erin maken deze madeleines nog lekkerder. Met dit recept maak je 25-30 madeleines. Bewaar de madeleines in een goed afgesloten trommel en je kan ze een paar dagen bewaren.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Smelt de boter in een pannetje.

  • Haal de pan als de boter is gesmolten van het vuur en laat even staan tot je de boter nodig hebt.

  • Doe de eieren, zout, suiker en basterdsuiker in een kom.

  • Klop in 3-4 min.  tot een romige massa.

  • Meng de cacaopoeder, bloem en bakpoeder door elkaar.

  • Zeef het bloem mengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.

  • Spatel de boter door het beslag.

  • Hak de chocolade grof en spatel door het beslag.

  • Doe plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Vet de madeleinevorm in.

  • Vul de vormpjes tot ¾ met beslag.

  • Bak de madeleines 12-14 min. tot ze gaar zijn.

  • Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.  

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil