Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 180 gr. boter
- 135 gr. suiker
- 4 eieren
- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- 30 gr. cacaopoeder
- Snufje zout
Voor het vlaaifruit:
- 700 gr. kersen op siroop
- 35 gr. maizena
- 1 citroen
- Snufje kaneel
- 1 el suiker
Verder nodig:
- 250 gr. mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Pure chocolade
Chocolade en kersen vind ik een heerlijke combinatie. Voor dit recept gebruik ik kersen uit een pot. Met verse kersen kan je dit recept ook maken. Ik maak eerst chocolade cupcakes. De cupcakes zijn de basis van deze taartjes. Als vulling maak ik vlaaifruit met de kersen uit de pot. Vind je dit teveel werk om zelf te maken, dan kan je ook een blikje vlaaifruit in de winkel kopen om te gebruiken. Met dit recept maak je 12-14 taartjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de boter met de suiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en het zout door elkaar.
- Zeef het bakmeel/cacaomengsel boven de boter en meng tot een glad beslag.
- Zet cupcakevormpjes in een cupcakevorm.
- Schep met een ijslepel of 2 lepels het beslag in de vormpjes.
- Bak de cupcakes in 20-22 min. gaar.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen het vlaaifruit:
- Laat de kersen in een zeef uitlekken en vang het sap op.
- Leg 12-14 kersen apart weg voor later gebruik.
- Roer 100 ml kersensap met de maizena tot een papje.
- Schenk het overige kersensap in een pan.
- Voeg de kaneel en suiker toe aan de pan.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en meng door het kersensap.
- Breng het sap in de pan al roerend aan de kook.
- Voeg het maizenapapje toe en laat meekoken tot je een gebonden massa hebt.
- Schenk het mengsel in een schaal of kom.
- Spatel de kersen erdoor.
- Dek de schaal of kom af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
- Klop de mascarpone los.
- Voeg de slagroom en suiker toe en meng door elkaar tot je een stijve massa hebt.
- Schep het roommengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Bewaar de room in de koelkast tot verder gebruik.
- Snij de bovenkant van de cupcakes en vol ze een beetje uit.
- Schep met behulp van 2 theelepels de kersenvulling in de cupcakes.
- Spuit een mooie toef room op de kersenvulling.
- Leg op elk taartje een kers.
- Rasp pure chocolade over de taartjes.
- Bewaar de taartjes in de koelkast tot serveren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil