Ingrediënten
Voor de tartelettes:
- 120 gr. bloem
- 50 gr. poedersuiker
- 20 gr. amandelmeel
- Snufje zout
- 75 gr. koude boter
- 1 ei
Voor de vulling:
- Dulce de leche
- 225 gr. pure chocolade
- 240 ml slagroom

Heerlijke tartelettes met chocolade ganache en dulce de leche. Dulce de leche is karamel die gemaakt is van gecondenseerde melk. Je kan dit heel goed zelf maken al moet je hiervoor wel even geduld hebben. Je kan dulce de leche in sommige winkels of online kopen. Wil je de dulce de leche zelf maken dan kan je hiervoor een recept op mijn blog vinden. Heb je ook al zin in deze heerlijke tartelettes gekregen? Ga dan snel aan de slag en voor je het weet zit je heerlijk te smullen. Met dit recept maak ik 6-8 taartjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
- Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
- Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
- Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
- Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Kneed het deeg kort door.
- Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
- Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
- Vet de bakringen licht in met boter.
- Bekleed de bakringen met het deeg.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
- Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
- Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
- Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
- Laat de taartjes op een rooster afkoelen.
- Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom.
- Schenk de slagroom in een pan en breng tegen de kook aan.
- Schenk de slagroom over de chocolade.
- Laat zo 5 min. staan.
- Roer de dulce de leche goed door.
- Vul de tartelettes voor de helft met dulce de leche.
- Roer de ganache met een spatel door en klop daarna met een garde glad.
- Doe de ganache in een spuitzak.
- Vul de tartelettes tot de rand met ganache.
- Zet de tartelettes 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Schep dulce de leche in een spuitzak en spuit horizontaal streepjes over de tartelettes.
- Trek met een coctailprikker verticaal streepjes door de dulce de leche heen zodat er een patroon ontstaat.
- Bewaar de tartelettes in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil