Ingrediënten
- 225 gr. boter
- 110 gr. pure chocolade
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 300 gr. suiker
- 30 gr. donkerbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 125 gr. bloem
- 20 gr. cacao
- 2-3 el dulce de leche

Brownies vind ik heerlijk om te eten. Ik eet ze niet te vaak want ze zijn niet heel gezond. Als ik ze wel maak voeg ik er graag wat lekkere smaken aan toe. Door deze brownie zit heerlijke dulce de leche. Chocolade en karamel vind ik een heerlijke combinatie en dat maakt deze brownie zo lekker. Ik verdeel deze brownie in ongeveer 9 stukken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
- Doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom en zet de kom op een pan met een laagje water erin.
- Smelt de chocolade en boter au-bain-marie.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- Mix ondertussen de eieren, eidooier, suiker, basterdsuiker en het zout in 5-6 min. luchtig.
- Spatel het chocolade-boter mengsel rustig door het eimengsel.
- Zeef de bloem en cacaopoeder boven de kom en spatel door elkaar.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Schep de dulce de leche met behulp van een lepel of vork door het beslag.
- Bak de brownie in 40 min. gaar.
- Laat de brownie afkoelen in de vorm.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil