Ingrediënten
- 35 gr. boter
- 27 gr. suiker
- 25 gr. witte basterdsuiker
- Snufje zout
- ¼ ei
- 1 citroen
- 52 gr. bloem
- ¼ tl baking soda
- 50 gr. witte chocolade
- 10 gr. gevriesdroogde frambozen
Witte chocolade en frambozen vind ik een heerlijke combinatie. Voeg daar aan toe nog de rasp van een citroen toe en je hebt heerlijke koekjes. Deze koekjes zitten bij ons dan ook nooit lang in de trommel. Het is een eenvoudig recept om te maken. Laat het deeg wel minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor je de koekjes gaat bakken. Laat de koekjes na het bakken afkoelen en dan….smullen maar. Het recept is voor ongeveer 12 koekjes. Je kan het recept goed verdubbelen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Mix boter, suiker, basterdsuiker en zout romig.
- Voeg het ei toe en meng door elkaar.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele rasp van de citroen en voeg toe aan het deeg.
- Meng in een aparte kom de bloem en baking soda door elkaar.
- Zeef het bloemmengsel boven het deeg en meng door elkaar.
- Hak de chocolade en meng door het deeg.
- Meng de gevriesdroogde frambozen door het deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en maak er een rol van.
- Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verwijder het deeg uit het plasticfolie.
- Snij het deeg in plakken van ½ -1 cm dikte.
- Leg de deeg plakken op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
- Duw de deeg plakken een beetje plat.
- Bak de koekjes in 10-12 min. gaar en bruin.
- Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.
- Bewaar de afgekoelde koekjes luchtdicht. Ze zijn zo een aantal dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil