Chocolade donuts uit de oven

Ik ben dol op donuts maar ik eet ze niet vaak. Ik maak heel af en toe zelf donuts. Ik heb deze keer chocolade donuts gemaakt in de oven. Ik heb een donut vorm die ik voor dit recept gebruik. De donuts waren erg lekker en heel luchtig. Het is geen ingewikkeld recept en je hebt deze heerlijke donuts dan ook zo gemaakt. Met dit recept maak je ongeveer 10 donuts.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en baking soda in een kom en meng door elkaar.
  • Doe in een andere kom de suiker, basterdsuiker, ei, boter en kwark en mix door elkaar tot de boter is opgenomen in het beslag.
  • Zeef het bloem mengsel boven de kom met de suiker en mix door elkaar.
  • Voeg eventueel het water toe als het beslag wat stug is. 
  • Schep het beslag in een spuitzak zonder spuitmondje.
  • Vet de donutvorm in.
  • Knip de punt van de spuitzak.
  • Vul de vorm tot ⅔ met beslag.
  • Bak de donuts in 12-14 min. gaar.
  • Stort de donuts uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Vet de vorm opnieuw in en spuit het overige beslag in de vorm. Bak deze donuts in de oven.

 

  • Hak de witte chocolade grof.
  • Doe ⅔ deel van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Haal de kom van het vuur als de chocolade is gesmolten en voeg de overige chocolade toe.
  • Meng rustig door elkaar tot ook deze chocolade is gesmolten. 
  • Giet de chocolade in een spuitzak en spuit streepjes chocolade over de donuts.
  • Laat de chocolade uitharden.
  • Verpak de donuts luchtdicht, ze zijn zo een aantal dagen houdbaar.   

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil