Chocolade cupcakes

Cupcakes vind ik heerlijk om te maken. Het is super eenvoudig en je kan er alle kanten mee op qua vulling. Ik heb dit keer chocolade cupcakes gemaakt. Op deze heerlijke cupcakes zit een flinke toef chocoladeganache. Super lekker bij elkaar maar je moet wel van chocolade houden. Met dit recept maak je 12-14 cupcakes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak eerst de ganache.
  • Hak de chocolade grof en schep in een hittebestendige kom.
  • Breng de slagroom tot net aan de kook.
  • Schenk de slagroom over de chocolade en laat 3-5 min. staan,
  • Meng door elkaar met een garde en laat de ganache afkoelen in de koelkast. 

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter met de suiker romig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en het zout door elkaar.
  • Zeef het bakmeel/cacaomengsel boven de boter en meng tot een glad beslag.
  • Zet cupcakevormpjes in een cupcakevorm. 
  • Schep met een ijslepel of 2 lepels het beslag in de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20-22 min. gaar.
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

 

  • Schep de ganache in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit mooie toeven ganache op de cupcakes.
  • Leg op elke ganache toef een mokkaboontje.
  • Bewaar de cupcakes luchtdicht in de koelkast.

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil