Chocolade Charlotte

Deze chocolade charlotte is een heerlijk dessert met veel chocolade. De rand bestaat uit chocolade lange vingers. De vulling bestaat uit chocolade biscuit, chocolade mousse, blauwe bessen en pecannoten. Een heerlijk recept wat wel erg vult dus ik eet altijd een klein stukje van dit dessert. Het dessert is genoeg voor ongeveer 5-6 personen.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je maakt als eerste de lange vingers:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
  • Doe de eiwitten en het zout in een kom en klop de eiwitten stijf.Voeg tijdens het kloppen de rest van de suiker toe.
  • Spatel de eidooiers door de opgeklopte eiwitten.
  • Zeef de bloem, cacao en maizena in 2 gedeeltes boven de eiwitten. Spatel rustig door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe het mengsel in een spuitzak.Knip de punt van de spuitzak tot je een opening hebt van ongeveer 1 cm.
  • Spuit streepjes beslag van ongeveer 8-10 cm lang op de bakplaat. 
  • Spuit het beslag dicht naast elkaar zodat de lange vingers aan elkaar zitten na het bakken.
  • Bak de lange vingers 15-18 min.
  • Laat de lange vingers afkoelen op een rooster.

 

  • Vervolgens maak je de biscuit: 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix eieren, zout, suiker en vanille extract in 5-6 min. tot een witte massa.
  • Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de biscuit in 8-10 min. gaar.
  • Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

 

  • Maak nu de chocolade mousse:
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. 
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Zet de gesmolten chocolade even apart weg.
  • Doe de eieren en suiker in een hittebestendige kom en zet op een pan met een laagje water. 
  • Klop het mengsel op tot het ongeveer 70 graden heeft. 
  • Haal de kom van de pan en blijf kloppen tot het mengsel ongeveer 37 graden is. 
  • Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • Spatel de slagroom door het mengsel. 
  • Je gaat de charlotte nu opbouwen.
  • Zet de lange vinger rand tegen de rand van de vorm.
  • Steek uit het biscuit 3 cirkels die precies in de vorm passen als de lange vingers al in de vorm staan. 
  • Leg 1 biscuitplak onderin de vorm. 
  • Schep ongeveer de helft van de chocolademousse op de biscuit.
  • Verdeel ongeveer 40 gr. blauwe bessen over de mousse.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Verdeel ongeveer de helft over de blauwe bessen.
  • Leg een plak biscuit in de vorm en duw voorzichtig een beetje aan.
  • Schep het grootste gedeelte mousse in de vorm. (bewaar een beetje voor om de bovenkant te decoreren)
  • Verdeel blauwe bessen en pecannoten over de mousse. (houd ook wat blauwe bessen en pecannoten apart voor decoratie)
  • Leg de laatste biscuit cirkel in de vorm en duw voorzichtig een beetje aan. 
  • Decoreer de bovenkant van de charlotte met de overige mousse, blauwe bessen en pecannoten.
  • Zet de charlotte in de koelkast en laat 3-4 uur opstijven.

 

  • Verwijder de vorm van de charlotte en knoop een touw of lint om de charlotte. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil