Chocolade-bramentaartjes

Deze taartjes zijn prachtig om te zien en ze smaken heerlijk. De taartjes vullen wel maar de combinatie van luchtige chocolade biscuit, chocolade mousse en bramen is erg lekker. Het recept is voor 4 kleine taartjes of 1 grote taart. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak als eerste chocolademousse.

  • Klop de slagroom lobbig.

  • Smelt de chocolade in een hittebestendige kom au-bain-marie.

  • Zet de chocolade apart tot verder gebruik.

  • Doe de eieren en suiker in een hittebestendige kom en zet op een pan met zacht kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.

  • Klop het mengsel met een mixer tot het ongeveer 70 graden is.

  • Haal de kom van de pan en blijf mixer tot het mengsel op lichaaamstemperatuur is. 

  • Spatel de gesmolten chocolade door het mengsel.

  • Spatel de slagroom er rustig door.

  • Laat de mousse 3 uur opstijven in de koelkast. 

 

  • Maak ondertussen de chocolade biscuits.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Vet de bakvormpjes van 10 cm doorsnee in. 

  • Splits de eieren.

  • Doe de eiwitten met water en zout in een kom en klop stijf.

  • Voeg tijdens het kloppen de suiker toe.

  • Klop de eidooiers er 1 voor 1 door.

  • Meng maizena, bloem, cacao en bakpoeder door elkaar.

  • Zeef het mengsel boven de eieren en spatel rustig door elkaar.

  • Verdeel het mengsel over 4 vormpjes.

  • Bak de taartjes in 15-20 min gaar. 

  • Haal de taartjes uit de vorm en laat afkoelen op het rooster.

 

  • Snij de biscuit 2x horizontaal door zodat je 3 lagen hebt. 

  • Schep de mousse in een spuitzak, knip het puntje eraf en spuit de mousse op het onderste laagje biscuit.

  • Duw voorzichtig wat bramen in de mousse.

  • Herhaal dit tot je de lagen hebt gestapeld. 

chocolade-bramentaartjes
  • Spuit doppen mousse op de bovenkant van het taartje. 

  • Duw de bramen voorzichtig in de mousse.

  • Strooi wat cacao over de bramen.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil