Chocolade boterkoek

Ik eet graag boterkoek maar ook chocolade, vandaar de combinatie van deze twee met als resultaat een heerlijke chocolade boterkoek. Ik heb chocolade grof gehakt en door het deeg gedaan. Je proeft dan af en toe een heerlijk stukje chocolade in je boterkoek. Hak de chocolade niet te fijn want dan smelten de stukjes chocolade in de oven. Veel plezier met het maken van de chocolade boterkoek! 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  • Vet de boterkoekvorm of springvorm in. 

  • Mix de boter met de suiker, basterdsuiker en het zout tot een romig geheel. 

  • Klop het ei los. 

  • Voeg bijna al het ei toe en kneed kort door. (Bewaar de rest van het ei voor later in dit recept) 

  • Zeef de bloem en cacao boven de kom en meng door het botermengsel. 

  • Hak de chocolade grof en voeg toe aan het deeg. 

  • Spatel kort door elkaar. 

  • Doe het deeg in de vorm. 

  • Maak de bovenkant vlak. (Dit gaat goed met de achterkant van een lepel. Spoel de lepel telkens af met warm water, zo blijft het deeg niet aan de lepel plakken.) 

  • Maak met een vork een ruitpatroon in de boterkoek. 

  • Strijk de boterkoek in met het overgebleven ei. 

  • Bak de boterkoek 35-40 min. tot de boterkoek gaar is. 

  • Laat de boterkoek afkoelen op een rooster. 

  • Haal de boterkoek pas uit de vorm als deze volledig is afgekoeld. 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil 

Delen