Ingrediënten
Voor de chocoladebiscuit:
- 4 eieren
- 5 el water
- Snufje zout
- 150 gr. suiker
- 75 gr. maizena
- 75 gr. bloem
- 25 gr. cacaopoeder
- 3 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 250 gr. bosvruchten
- 35 gr. suiker
- 1 el maizena
- 250 gr. mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de botercrème:
- 180 gr. boter
- 200 gr. banketbakkersroom
- 1,5 el cacaopoeder
Verder nodig:
- Wit rolfondant
- Gekleurde sprinkles
- 100 gr. pure chocolade
Hieperdepiep hoera, het is feest bij ons in huis want onze zoon is jarig en wordt 2 jaar. Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Onze zoon is dol op dieren dus ik heb deze leeuwentaart voor hem gemaakt. Het is een chocoladetaart met een romige vulling van mascarpone room en een bosvruchten compote. De taart is afgewerkt met chocolade botercrème. Kortom, een heerlijke taart waar je wel met 10-12 personen van kan eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Je start met het maken van de chocoladebiscuit.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom van de mixer.
- Voeg het water en zout toe en mix het geheel stijf.
- Voeg tijdens het kloppen de suiker geleidelijk toe.
- Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe.
- Meng bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar en zeef boven het eimengsel.
- Spatel het rustig door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en vet de rand in.
- Giet het beslag in de springvorm en bak de chocoladebiscuit in 30-35 min. gaar.
- Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de compote.
- Doe het fruit in een pan.
- Pureer het fruit met een pureestamper.
- Voeg de suiker toe aan het fruit.
- Meng de maizena met een beetje water tot een papje en voeg toe aan het fruit.
- Breng het fruit al roerend aan de kook en laat 3-4 min. koken tot de compote indikt.
- Giet de compote in een schaal en dek af met plasticfolie.
- Laat de compote in de koelkast afkoelen.
- Mix voor de vulling de mascarpone met de slagroom en vanillesuiker stijf.
- Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Snij de chocoladebiscuit 2x horizontaal doormidden.
- Spuit op de onderste plak biscuit een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel.
- Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
- Schep de helft van de compote op de roomlaag.
- Leg de middelste plak biscuit op de room en duw voorzichtig een beetje aan.
- Spuit op de middelste plak biscuit een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel.
- Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
- Schep de rest van de compote op de roomlaag.
- Leg de bovenste plak biscuit op de taart en duw een beetje aan.
- Zet de taart in de koelkast.
- Maak ondertussen de botercrème.
- Doe de boter met de suiker in een kom van de mixer.
- Mix de boter en suiker tot een bleekgele massa.
- Voeg de banketbakkersroom toe en mix nog 15 min. op een hoge stand.
- Schep het 2-3 el botercrème uit de kom.
- Voeg aan de overige botercrème de cacaopoeder toe en mix door elkaar.
- Bestrijk de bovenkant van de taart met de lichte botercreme.
- Doe de bruine botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit botercrème op de zijkant van de taart en strijk het glad af.
- Spuit de overige botercrème langs de rand van de taart. (dit zijn de manen van de leeuw, Zie foto)
- Strooi een beetje poedersuiker op je werkblad.
- Rol het witte fondant dun uit.
- Steek 2 cirkels uit voor de ogen.
- Steek 2 cirkels uit voor de snuit van de leeuw.
- Leg de cirkels op de taart.
- Smelt ⅔ deel van de chocolade au-bain-marie.
- Voeg de overige chocolade toe en meng door elkaar tot alle chocolade is gesmolten.
- Schenk de chocolade in een spuitzak en knip een klein puntje van de spuitzak af.
- Maak met de gesmolten chocolade de ogen, wenkbrauwen en de rest van de snuit van de leeuw. (zie foto)
- Strooi de gekleurde sprinkles over de manen van de leeuw.
- Bewaar de taart in de koelkast maar haal hem minimaal 1 uur voor serveren uit de koelkast zodat de botercrème op kamertemperatuur kan komen.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil