Chocolade-bananentaart met karamelsaus

Ik had laatst het nieuwste bakboek van Donna Hay in huis van de bibliotheek. Het hele boek is een aanrader. Als eerste heb ik deze taart geprobeerd. Het resultaat mag er zijn want het is een heerlijke taart. In het recept in het boek staat dat je kant en klare karamelsaus nodig hebt, ik heb mijn recept van karamelsaus toegevoegd aan dit recept.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je start met het maken van de karamelsaus.

  • Doe de suiker in een pan en laat rustig smelten. Schud af en toe met de pan zodat alle suiker smelt tot karamel.

  • Verwarm in een andere pan ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.

  • Als alle suiker is gesmolten voeg je de slagroom toe. (Pas op: het gaat erg bubbelen!!) Roer dit goed door.

  • Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer rustig door tot alle boter is opgenomen.

  • Voeg een snufje zout toe en roer dit er ook doorheen.

  • Giet de saus in een schaal, doe er een plasticfolie over en laat afkoelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe de boter in een grote pan met antiaanbaklaag en zet op hoog vuur.

  • Verwarm al roerende tot de boter gesmolten is en nootbruin kleurt. (ongeveer 5 min.)

  • Doe de boter in een kom.

  • Prak de bananen fijn.

  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacao, baksoda, suiker, basterdsuiker, ahornsiroop, eieren, banaan en melk toe aan de boter.

  • Klop alles goed door elkaar tot een glad beslag.

  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en leg bakpapier op de bodem.

  • Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 1 uur en 20 min. gaar. (controleer met een satéprikker)

  • Laat de taart 10 min. in de vorm afkoelen.

  • Haal de taart uit de vorm en laar verder afkoelen op een rooster.

 

  • Hak de chocolade fijn en smelt dit in de magnetron of au-bain-marie.

  • Als de chocolade erg warm is moet het even afkoelen.

  • Schep de zure room door de chocolade en roer tot een egale massa.

  • Leg de taart op een bord of plateau.

  • Schep de ganache van zure room en chocolade over de taart.

  • Lepel ongeveer 150 gr. karamelsaus door de ganache.

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil