Chocolade-bananentaart

Deze taart ziet er erg mooi uit en is super lekker. Ik gebruikte grote chocolade paaseieren om in de rand van de taart te zetten. Als bodem heb ik bastognekoeken gebruikt. Alles bij elkaar een erg geslaagde combinatie. Het is niet z´n groot taartje want je eet er met ongeveer 8 personen van. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm een aardappelschilmesje en snijd zo de chocolade eieren over de naad doormidden. Doe dit voorzichtig want de eieren breken snel. 
  • Week de gelatine in koud water.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier. Bekleed de rand van de springvorm met acetaatfolie. 
  • Doe de bastognekoeken in een hakmolentje en maal ze fijn.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg de koekkruimels toe en roer door de boter.
  • Stort de koekkruimels in de springvorm en duw met een lepel goed aan. 
  • Zet 8 halve eieren tegen de rand van de vorm. Duw de eieren een beetje in de koekbodem.
  • Pel de banaan en snij in plakjes.
  • Leg de plakjes banaan op de koekbodem.
  • Doe de bananenkwark in een kom.
  • Klop de slagroom lobbig en voeg toe aan de kwark. Spatel rustig door elkaar.
  • Smelt de gelatine met aanhangend water in een pan.
  • Schep 3 eetlepels kwark door de gelatine en meng door elkaar.
  • Meng de gelatine door de kwark.
  • Schep het kwarkmengsel in de vorm.
  • Dek de vorm af met plasticfolie en laat de taart in 4-5 uur opstijven in de koelkast.
  • Decoreer de taart met de overige chocolade eieren. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil