Chocolade-amandeltaart met advocaat

Deze taart is een combinatie van amandelen, advocaat en chocolade. Een heerlijke taart om te maken en natuurlijk lekker op te eten. Het is een grote taart en je kan er dan ook met 10-12 personen van eten. Voor deze taart kun je natuurlijk advocaat uit de winkel gebruiken maar je kan de advocaat ook prima zelf maken. Op mijn blog vind je een recept hoe je zelf advocaat kan maken. Geloof me, met zelfgemaakte advocaat smaakt deze taart nog lekkerder!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Bekleed een springvorm van 28 cm doorsnee met bakpapier en vet in.

  • Klop de eieren, suiker en zout in 10 min. romig.

  • Spatel het amandelmeel door het eiermengsel.

  • Zeef de cacaopoeder boven het mengsel en spatel erdoor.

  • Schenk het beslag in de springvorm.

  • Bak de cake in 25-30 min. gaar. (controleer met een sateprikker of de cake gaar is)

  • Laat de cake op een rooster afkoelen. 

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf. 

  • Strijk 50 ml. advocaat op de bovenkant van de cake.

  • Verdeel de slagroom over de cake.

  • Strooi de cacaopoeder met behulp van een zeefje over de slagroom.

  • Doe de overige advocaat in een spuitzak en knip het puntje eraf. 

  • Spuit streepjes advocaat over de taart. 

  • Maak chocoladekrullen met behulp van een dunschiller en strooi over de taart. 

  • Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil