Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 4 kippendijen met vel
- 125 ml kippenbouillon
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Chilisaus
- Peper
- Zeezout

Wij eten best vaak kip. Kip kan je op veel verschillende manieren bereiden. Deze keer heb ik ervoor gekozen om de kip in te strijken met chilisaus. De kip kreeg zo een heerlijk krokant vel en het vlees was nog heerlijk sappig. Ik serveerde de kip met gebakken aardappelen met uien erdoor en een frisse salade.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schenk een scheutje olijfolie in een ovenschaal.
- Voeg de kippenbouillon, paprikapoeder, snufje zeezout en peper toe en roer door elkaar.
- Leg de kippendijen in de ovenschaal met het vel naar boven.
- Bestrijk de vel kant van de kippendijen met chilisaus.
- Bak de kippendijen 40-45 min. in de oven.
- Serveer de kippendijen met gebakken aardappelen en salade.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil