Champignonsoep

Ik eet heel geregeld champignonsoep. Ik vind de smaak van champignonsoep heerlijk. Je kan zelf heel eenvoudig deze soep maken. Als extra smaakmaker voeg ik wel een tijm toe aan de soep. De tijm staat niet genoemd in dit recept maar het is zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Ik gebruik voor deze soep kastanjechampignons. Als je de soep te dun vindt kan je hem wat dikker maken door een beetje maizena met koud water te mengen. Voeg het maizenapapje toe aan de soep en laat even doorkoken. De soep wordt hier dikker van. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snipper de ui heel fijn.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Schenk de olijfolie in een pan en laat de olie heet worden.
  • Voeg de ui toe en fruit de ui.
  • Voeg de champignons toe en bak een aantal min. mee.
  • Voeg de bloem toe aan de pan en meng goed door de champignons.
  • Laat de bloem 2-3 min. meegaren.
  • Voeg het water, bouillonblokjes, kookroom en peper naar smaak toe.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Laat de soep om middelhoogvuur 30 min. koken terwijl je af en toe roert.
  • Schep de soep in kommen en serveer met een beetje peterselie op de soep.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil