Cake

Ik hou op zijn tijd best van een plakje cake. Het is een simpel basis recept waar je veel variaties mee kan maken. De cake is erg lekker om zo te eten of met een toefje slagroom. Je kan de cake ook nog prima invriezen en een paar maanden bewaren als dat nodig is. Je hebt zo altijd wat lekkers achter de hand. Als je de cake gaat maken zorg er dan wel voor dat de boter op kamertemperatuur is.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

  • Meng de boter met de suiker tot een romige massa.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen in het beslag.

  • Voeg het vanille extract en zout toe en mix alles goed door elkaar.

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag.

  • Mix alles goed door elkaar en laat het beslag 3-5 min. mixen.

  • Vet een cakevorm in en leg er een velletje bakpapier in.

  • Giet het beslag in de cakevorm.

  • Bak de cake in 50-60 min. goud bruin en gaar. (controleer met een satéprikker of de cake gaar is)

  • Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil