Cajun aardappels uit de oven

Bij ons staat heel geregeld aardappels uit de oven op het menu. Het is een heel simpel recept maar o zo lekker. Je kookt de aardappels eerst kort voor en laat daarna de aardappels afkoelen. Daarna snijd je de aardappels in stukjes en kruid je de aardappels met cajunkruiden (of andere kruiden) en olijfolie. Je bakt de aardappels vervolgens krokant in de oven. Het voordeel van aardappels uit de oven vind ik dat je niet zoveel boter/vet hoeft te gebruiken om de aardappels lekker krokant te krijgen. Al met al een heerlijk recept om vaak te eten. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Doe de aardappels in een pan.
  • Giet water in de pan en breng de aardappels aan de kook. 
  • Kook de aardappels ongeveer 10 min. tot je er net in kan prikken.
  • Giet het water van de aardappels en laat de aardappel afkoelen. 

 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de aardappels in stukjes en verdeel ze over de bakplaat.
  • Bestrooi de aardappels met cajunkruiden naar smaak.
  • Besprenkel de aardappels met olijfolie en hussel alles door elkaar.
  • Verdeel de aardappels over de bakplaat zodat de aardappels niet te veel op elkaar liggen. 
  • Bak de aardappels in 40-45 min. krokant. Schep eventueel halverwege de oventijd de aardappels een keer om. 
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil