Buikspek met cranberrysaus

Buikspek is een heerlijk stuk vlees. Je kan het met zwoerd en zonder zwoerd verkrijgen. Ik heb voor dit recept gekozen voor buikspek zonder zwoerd. Ik heb het buikspek in de oven bereid, maar het kan ook prima op de bbq. Ik heb het buikspek een heel aantal uur laten marineren voor ik het in de oven deed. Je kan er ook voor kiezen om het buikspek een nacht over te laten marineren. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe in een schaal rozemarijn, tijm, peper en zout naar smaak.
  • Voeg de gerookte paprikapoeder en de olijfolie toe en meng door elkaar.
  • Wentel het buikspek door de marinade en laat afgedekt minimaal 4 uur marineren.

 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Was de appels en peren.
  • Snij de appels en peren in kwarten.
  • Verwijder de klokhuizen en steeltjes.
  • Leg het buikspek in een ovenschaal.
  • Leg de appel en peren in de ovenschaal erbij. 
  • Bespreken het geheel met olijfolie.
  • Bak het buikspek 45-55 min. 
  • Maak ondertussen de cranberrysaus:
  • Doe de cranberry´s in een pan.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe aan de pan.
  • Voeg het water toe aan de pan en meng door elkaar. Breng op middelhoog vuur aan de kook. 
  • Roer af en toe door elkaar.
  • Laat de cranberry´s 10-15 min. koken.
  • Serveer het buikspek in plakken gesneden met de cranberrysaus erover heen geserveerd. 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil