Ingrediënten
- 250 gr. tarwebloem
- 250 gr. volkoren meel
- 7 gr. gist
- 10 gr. suiker
- 9 gr. zout
- 25 gr. roomboter
- 320 gr. lauw-warm water
In het weekend heerlijk zelf brood maken. Ik doe dat steeds vaker en heb er steeds meer plezier in. En heel je huis ruikt heerlijk als je zelf brood bakt. Het brood is het lekkerst op de dag van het bakken maar ook de dag erna smaakt het brood nog heerlijk. Als je het brood goed verpakt, kan je het ook prima invriezen. Dit keer heb ik het brood in een pan gebakken. Je hebt dus een pan nodig die in de oven kan. Het resultaat is een super krokante korst en een heerlijke zachte binnenkant. Het recept is voor 1 bruinbrood.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de tarwebloem, volkoren meel, suiker, zout, roomboter en water in een kom.
- Kneed met een mixer met een deeghaak in 15-20 min. door elkaar.
- Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken.
- Vet een kom licht in met zonnebloemolie en leg het deeg in de kom.
- Draai het deeg 1x rond zodat het hele deeg is bedekt met een laagje zonnebloemolie.
- Dek de kom af met ingevet plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Bestrijk je werkblad licht met zonnebloemolie.
- Stort je deeg op je werkblad.
- Duw de lucht uit het deeg.
- Bol je deeg op en dek het deeg af met ingevet plasticfolie.
- Laat je deeg 20 min. rusten.
- Bol het deeg nogmaals op en leg in een rijsmandje. Dek het mandje af met een theedoek.
- Laat het deeg zo nog 1 uur rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Laat de pan waar je het brood in gaat bakken mee opwarmen in de oven.
- Stort het brood op een bakpapier.
- Leg het brood met het bakpapier in de voorverwarmde pan.
- Bak het brood 30 min. in de voorverwarmde oven met het deksel op de pan.
- Haal het deksel van de pan en bak het brood nog 10-14 min.
- Haal het brood uit de pan en laat afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil