Broodkrans met sinaasappel en amandelspijs

Deze broodkrans ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk. Ik gebruikte voor deze broodkrans een blikje croissantdeeg. De vulling bestaat uit amandelspijs en sinaasappel. Bij elkaar een heerlijke combinatie en dus is deze broodkrans een geliefd iets voor bij de brunch/lunch. Het voordeel is ook nog dat deze broodkrans geen lange bereidingstijd heeft. Kortom, ga snel aan de slag en voor je het weet heb je een heerlijke broodkrans op tafel. Je kan met ongeveer 6 personen van de broodkrans eten. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit op je werkblad.
  • Duw de naden in het deeg dicht.
  • Meng het amandelspijs met ½ deel geklutst ei.
  • Was de sinaasappel en dep droog.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en meng door het spijs.
  • Verdeel het amandelspijs over het deeg maar laat aan de lange kant een rand van 3-4 cm vrij.
  • Rol het deeg vanaf de lange kant op.
  • Snijd het deeg middendoor zodat je twee even lange delen deeg hebt.
  • Leeg de deeg strengen naast elkaar.
  • Draai de deeg strengen om elkaar heen en maak de uiteinden aan elkaar vast zodat je de vorm van een krans krijgt. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodkrans op de bakplaat.
  • Bestrijk de krans met het overgebleven ei.
  • Bestrooi de krans met parelsuiker en amandelschaafsel.
  • Bak de broodkrans in 22-28 min. gaar en bruin.
  • Laat de krans afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil