Ingrediënten
- 2 meergranenbroodjes
- 1 rode ui
- 4-5 champignons
- Peper
- 8 plakken fricandeau
- Veldsla
- Satésaus

Als wij gaan lunchen buiten de deur dan eet ik heel graag een broodje warm vlees met satésaus. Dit heerlijke broodje kan jezelf ook erg makkelijk thuis maken. Ik eet het het liefst op een meergranenbroodje met sla, ui en champignons. Voor het vlees gebruik ik fricandeau. En dan als heerlijke toevoeging satésaus die ik zelf heb gemaakt. (je kan het recept voor de satésaus op mijn blog vinden bij het kopje saus) Dit gerecht is voor 2 heerlijke broodjes met warm vlees en satésaus.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij de broodjes horizontaal doormidden.
- Pel de ui en snipper de ui fijn.
- Was de champignons en snij ze in stukjes.
- Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat de olie warm worden.
- Bak de ui en champignons in 5-7 min. glazig en breng op smaak met peper.
- Schenk een scheutje olijfolie in een grillpan en laat de olie warm worden.
- Bak de plakjes fricandeau in de grillpan. Keer af en toe om tot de fricandeau warm is een een mooie grillstreep heeft.
- Beleg de broodjes met sla.
- Leg op elk broodje 4 plakjes fricandeau.
- Verdeel het uien champignon mengsel over het vlees.
- Schep satésaus op het broodje en leg de bovenkant op het broodje.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil