Ingrediënten
Voor de pulled zalm:
- 2 zalmfilets zonder huid
- 1 liter visbouillon
Verder nodig:
- Sla
- 3-4 el mayonaise
- 4 takjes basilicum
- Pijnboompitten
- 1 ui
- Broodjes
Op mijn blog vind je ondertussen best een heel aantal recepten met zalm. Wij eten dan ook heel geregeld zalm. Dit is weer zo´n fijn recept met zalm in de hoofdrol. Dit recept kan je goed maken als je uitgebreid wilt lunchen. Ook als diner is dit broodje pulled zalm heerlijk. Ik serveer er dan aardappels uit de oven bij en een frisse salade. Kortom, een recept met veel mogelijkheden. Dit recept is voor 3-4 broodjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schenk de visbouillon in een pan en voeg de zalmfilets toe.
- Breng aan de kook.
- Als de bouillon net kookt zet je het vuur uit.
- Laat de zalm 15 min. garen met het deksel op de pan.
- Was ondertussen de sla en laat goed uitlekken.
- Schep de mayonaise in een kom.
- Pluk de blaadjes van de basilicum steeltjes af en hak grof.
- Voeg de gehakte basilicum blaadjes toe aan de mayonaise en pureer met een staafmixer tot een egale saus.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruin zijn.
- Pel de ui en snij in dunne ringen.
- Snij de broodjes open en bestrijk de bodem met mayonaise.
- Leg sla op de broodjes.
- Haal de zalm uit de bouillon en verdeel in vlokken.
- Verdeel de zalm over de broodjes.
- Verdeel de pijnboompitten en ui over de broodjes.
- Leg de bovenkant op de broodjes.
- Serveer de broodjes direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil