Ingrediënten
Voor de koolsla:
- ½ rode kool
- 1 winterwortel
- 2 el mayonaise
- 2 el magere kwark
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- ½ tl witte wijnazijn
- Peper
- Zeezout
Verder nodig:
- Brood of bolletjes
- Pulled chicken
- 1 rode ui
In het weekend maak ik graag een uitgebreide lunch. Een broodje pulled chicken past dan zeker in het weekendmenu. Kies een bolletje of boterham die je lekker vindt. Je belegt het brood met koolsla, pulled chicken en rode ui. Een recept om zelf pulled chicken te maken vind je op mijn blog onder het kopje diner. Ik gebruik in dit recept pulled chicken met bbq saus. Ik word enorm blij van dit soort broodjes. Heb je er ook al zin in? Lees snel het recept door en ga aan de slag.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij de halve rode kool heel fijn.
- Schil de wortel en verwijder de uiteinden.
- Snij de wortel in hele smalle reepjes(julienne).
- Meng de mayonaise, kwark, mosterd, honing en witte wijnazijn door elkaar.
- Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Meng de rode kool en wortel door de mayonaise dressing.
- Verdeel de koolsla over de bolletjes/boterhammen.
- Verdeel de lauwwarme pulled chicken over de koolsla.
- Snij de rode ui in halve ringen.
- Verdeel uienringen over de pulled chicken.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil