Broodje kipragout

Een heerlijk broodje gemaakt van bladerdeeg en gevuld met kipragout. Ik maakte de ragout voor de broodjes zelf maar je kan natuurlijk ook kant en klare ragout uit de winkel gebruiken. Als je zelf de ragout maakt zorg dan dat de ragout volledig is afgekoeld voor je de broodjes maakt.

Dit broodje is heerlijk als lunch of eventueel als voorgerecht. Wil je deze broodjes als voorgerecht serveren dan zou ik ze wat kleiner maken. Met dit recept maak je 4-5 broodjes.

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Je start met het pocheren van de kip.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen en bewaar deze in een schaaltje voor later gebruik.
  • Snij de uiteinden van de citroen af.
  • Snij de citroen in plakjes.
  • Pel de teen knoflook en halveer deze.
  • Doe de bouillon, 3 plakjes citroen, knoflook en citroentijm in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg de kipfilet toe en laat 3 min. koken. 
  • Zet het vuur uit en laat de kip nog 10 min. in de pan garen met het deksel op de pan.
  • Haal de kip uit de pan en snijd in stukjes.
  • Laat de kip afkoelen voor je verder gaat met het maken van de ragout.

 

  • Haal de blaadjes peterselie van de takjes af en hak ze fijn.
  • Doe de boter in een pan en laat smelten.
  • Voeg de bloem in 1x toe en roer door elkaar.
  • Laat de bloem in 2-3 min. garen, blijf roeren.
  • Voeg de bouillon toe en meng door elkaar.
  • Voeg de peterselie en de stukjes kip toe en meng door elkaar.
  • Maak op smaak met peper.
  • Voeg de citroenschil toe en meng door elkaar.
  • Laat de ragout afkoelen voor verder gebruik.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Steek 5 cirkels van 9 cm doorsnee uit het bladerdeeg.
  • Steek 5 cirkels van 10 cm doorsnee uit het bladerdeeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de cirkels van 9 cm doorsnee op de bakplaat.
  • Verdeel de ragout over de cirkels maar laat de randen vrij.
  • Leg de cirkels van 10 cm doorsnee over de ragout en druk de randen goed vast met behulp van een vork.
  • Kerf met een scherp mesje lijntje in het deeg. 
  • Kluts het ei en bestrijk de broodjes met ei.
  • Bak de broodjes in 22-25 min. gaar en bruin.
  • Serveer direct maar pas wel op want de ragout is super heet. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil