Ingrediënten
Voor de burger:
-
200 gr. kippengehakt
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
1 ei
-
Snufje zout
-
Peper
-
½ rode peper
-
½ bosje koriander
-
Paneermeel
Voor de saus:
-
1 tomaat
-
4 el kwark
-
½ bosje koriander
-
Snufje zeezout
-
Peper
-
1 limoen
Verder nodig:
-
Italiaanse bollen
-
Sla
-
Eventueel patat om erbij te serveren

Een lekkere burger gaat er bij mij altijd wel in. Deze keer heb ik een kipburger gemaakt. Ik serveerde de kipburger op een Italiaanse bol. Ik maakte er een lekker saus bij en natuurlijk had ik er ook sla bij. Nu alleen nog de uitdaging om het broodje in je mond te krijgen;-) Met dit recept kan je 2 grote burgers of 4 kleine burgers maken.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Pel de ui en snij in kleine stukjes.
-
Pers de teen knoflook.
-
Snij de rode peper in kleine stukjes. (ik verwijder de pitjes maar hou je van pittig, laat ze dan zitten)
-
Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Snij de blaadjes fijn.
-
Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, rode peper, koriander, snufje zout, peper en paneermeel.
-
Is het gehakt nog te vochtig voeg dan nog wat paneermeel toe.
-
Verdeel het gehakt in gelijke delen en vorm er burgers van.
-
Leg de burgers op een bord en dek af met plasticfolie.
-
Laat de burgers 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Maak ondertussen de saus:
-
Was de tomaat en snij in kleine stukjes.
-
Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Snij de blaadjes fijn.
-
Doe de kwark met de tomaat, koriander, zeezout, peper en het sap van ½ limoen in een schaaltje en roer alles door elkaar.
-
Bewaar de saus in de koelkast.
-
Bak de kipburgers in een scheutje olijfolie tot ze bruin en gaar zijn.
-
Snij de Italiaanse bol open.
-
Strijk op de bodem 1 el saus.
-
Leg de burger op de saus.
-
Doe nog een beetje saus op de burger.
-
Leg wat sla op de burger en doe de bovenkant van het broodje op de sla.
-
Prik eventueel een houten prikker in het broodje.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil