Broodje hamburger

Wie lust er op zijn tijd nu niet graag een broodje hamburger. Ik wel in elk geval. Ik deel hier mijn recept zoals ik de broodjes hamburger altijd maak. Het is even wat werk maar het resultaat mag er dan ook zijn. Gelukkig kan je vooraf de meeste dingen voorbereiden wat natuurlijk weer makkelijk is als je bijvoorbeeld gasten hebt.Veel plezier met het maken van de broodjes hamburger!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snipper de ui in kleine stukjes.

  • Snij de peterselie fijn.

  • Doe het gehakt, gesnipperde ui, peterselie, ketchup, oestersaus, ei en paneermeel in een kom.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Voeg zo nodig nog wat paneermeel toe. (als de hamburgers te nat zijn vallen ze tijdens het bakken uit elkaar)

  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak er eerst gehaktballen van.

  • Leg de gehaktballen op een bord en duw voorzichtig plat.

  • Je hamburgers zijn klaar.

  • Ga je nog niet gelijk eten, bewaar de hamburgers dan afgedekt onder plasticfolie in de koelkast.

 

  • Snij de 2 uien in ringen.

  • Snij de sla. Was de sla en laat het water er goed uitlopen.

  • Was de tomaat en snij in plakken .

  • Snij de broodjes open.

 

  • Schenk een scheutje olijfolie in de pan en laat het warm worden.

  • Bak de hamburgers in de pan. Keer geregeld om zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden.

  • Zet een grillpan op het fornuis en verwarm die.

  • Bak het ontbijtspek in de droge pan tot het mooi bruin ziet.

  • Bak de uien ringen in een pan met een scheutje olijfolie tot ze mooi zacht en een beetje bruin zijn.

  • Leg de witte bolletjes met de zachte kant naar beneden in een droge grillpan of op de broodrooster.

  • Grill de broodjes totdat ze van binnen knapperig zijn.

  • Als alles gaar is kan je de broodjes gaan opmaken.

  • Je kan dit zelf doen en de broodjes hamburger zo serveren maar je kan alles natuurlijk ook uitstallen op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan samenstellen.

broodje hamburger

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil