Broodje gepocheerde kip

Ik kwam in de bibliotheek het kookboek nieuwe klassiekers van Donna Hay tegen. Ik nam het mee naar huis en was super enthousiast over het kookboek. Er staat werkelijk van alles in en ik had gelijk zin om een aantal recepten uit te proberen. Het eerste recept wat ik uitprobeerde was deze gepocheerde kip. Dit is echt een top recept! Het is super eenvoudig te maken en de smaak is werkelijk fantastisch. Als je het deksel van de pan tilt komt er een heerlijke citroen-tijm lucht je keuken in, heerlijk! Zorg dat je er een lekker broodje bij hebt en smullen maar.

Dit recept staat niet zo in het kookboek. In het kookboek vindt je alleen het recept voor gepocheerde kip. De rest van het recept zoals je het hieronder kan lezen heb ik zelf toegevoegd.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Was de citroen en snij in plakjes.

  • Pel het teentje knoflook en halveer deze.

  • Doe de bouillon met de plakjes citroen, knoflook en een paar takjes citroentijm in een pan.

  • Breng het geheel aan de kook.

boullion
  • Voeg de kip toe en kook ongeveer 3 min.

  • Zet het vuur uit, doe het deksel op de pan en laat nog 10 min. staan tot de kip gaar is.

  • Haal de kip uit de pan en snij in stukjes.

  • Snij de broodjes open.

  • Beleg de broodjes met sla. Leg de stukjes kip erop.

  • Schenk een beetje mosterd-dille saus over de kip.

  • Serveer met een stukje citroen erbij. Het is lekker op nog wat vers citroensap over de kip te sprenkelen.

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil